Je bekijkt nu Meer inzamelpunten stichting Zuidplas Helpt

Meer inzamelpunten stichting Zuidplas Helpt

De stichting Zuidplas Helpt is een goede stichting met een goed doel voor ogen: het helpen van de medemens die het minder heeft en die door wat voor reden dan ook tussen wal en schip is geraakt in het net van wetten en regelgeving in Nederland. (Lees na deze enorm lange eerste zin vooral door!)

Het hele jaar door helpen vrijwilligers mensen uit de doelgroep met raad, advies en concrete hulp door middel van voedselpakketten. Elk jaar rond Kerst is er de Kerstpakkettenactie. Wie wil, kan zijn of haar kerstpakket inleveren, zodat de spullen en levensmiddelen aan anderen kunnen worden gegeven.

Ik ken de actie goed, want het voormalige kantoor van Het Kanaal was ook jaren één van de inzamelpunten in Nieuwerkerk.

Dit jaar maakte ik voor Omroep Zuidplas een radiorepo’tje in het winkelcentrum, waar de stichting zich presenteerde met een kraam, waar ook kerstpakketten gebracht kunnen worden. De repo was niet bijster goed, omdat ik twee shoppende mensen trof die om hun eigen reden niets voor de microfoon wilden zeggen. Maakt niet uit natuurlijk, de charme van live radio, maar toch jammer.

Afijn, wat voor mij nieuws was, was dat er dit jaar voor het eerst inzamelpunten zijn in Zevenhuizen en Moordrecht. Dat wist ik niet. En dat is goed nieuws. Ik heb het jaarverslag van 2012 er nog even op nageslagen, en stond bevestigd dat er dat jaar inderdaad alleen inzamelpunten waren in Nieuwerkerk. Ik vond dat zo belangrijk om te melden, dat ik een heel klein berichtje heb gemaakt voor het AD.

Meer inleverpunten Zuidplas Helpt

ZUIDPLAS – Voor de kerstpakkettenactie van de stichting Zuidplas Helpt zijn dit jaar meer inzamelpunten dan voorheen.

Inwoners kunnen kerstpakketten inleveren, waarmee mensen met financiële moeilijkheden kunnen worden geholpen. De stichting krijgt steeds meer hulpvragen.
Tot vorig jaar waren er alleen inzamelpunten in Nieuwerkerk. Dit jaar zijn er inzamelpunten bij gekomen in Moordrecht en Zevenhuizen. In beide dorpen gaat het om de lokale Rabobank. Kerstpakketten kunnen er worden ingeleverd van maandag 16 december tot dinsdag 23 december, tijdens openingsuren. Ook de Rabobank in Nieuwerkerk is inleverpunt geworden. Alle inleverpunten zijn te vinden op de website www.zuidplashelpt.nl.