Sleutelrol voor Memphis Depay in WK-winst tegen Australië

Memphis Depay uit Moordrecht speelde woensdag een sleutelrol in het WK-duel van Nederland tegen Australië. Depay gaf de assist tot de 2-2 en maakte later de winnende treffer.

De 20-jarige voetballer maakte daarmee een droomdebuut op het hoogste voetbalpodium ter wereld. Het Nederlands elftal speelde een slechte eerste helft. Vlak voor rust viel Memphis in en na rust drukte hij vervolgens een stempel op de wedstrijd. De NOS-commentator en de analysten in de studio waren lovend over het spel van het jonge talent. “Alle ballen op Depay, lijkt het devies,” roemde de commentator in de tweede helft.

Memphis Depay begon ooit bij vv Moordrecht, maar al op de jonge leeftijd van 10 jaar ging hij bij Sparta voetballen. Twee jaar later stapte hij over naar de jeugdopleiding van PSV. Inmiddels is hij een basisspeler bij PSV, kwam hij uit voor Jong Oranje en vervolgens trad hij toe tot de WK selectie.

Memphis Depay schiet de 2-3 in.In het WK duel tegen Australië bracht Depay volgens de voetbalcommentatoren ‘nieuw elan’ in het spel van Oranje. Analist Youri Mulder en voormalig bondscoach Bert van Marwijk riepen Depay uit tot de ‘man van de wedstrijd’. Ook medespelers Robin van Persie en Arjen Robben – die beiden ook scoorden – gaven Depay een compliment.

Bij een 1-1 stand kwam Memphis luttele seconden voor rust in het veld. Australië kwam in de tweede helft via een strafschop op 2-1 voorsprong. Daarna werd Nederland sterker en creëerde Depay diverse kansen. Uit een assist van Depay scoorde Robin van Persie de 2-2 gelijkmaker. Tien minuten later trok Depay door de as van het veld richting het Australische doel en tekende met een afstandsschot voor de 2-3 voorsprong. Later bleek het de winnende treffer, waarmee Nederland vrijwel zeker doorgaat naar de knock-outfase van het WK.

Het staat er echt: Depay maakt winnende goal in Oranje.In Moordrecht wordt ondertussen vol trots over het grootste talent van het dorp gesproken. Hoewel Depay al jaren in Eindhoven woont, bezoekt hij uiteraard nog regelmatig zijn familie in Moordrecht. Tijdens de wedstrijd werd op de ‘Je bent pas een Moordrechtenaar als…‘-pagina op Facebook en op Twitter volop over Depay gesproken.

Voor Depay is zijn invalbeurt een droomdebuut. Hij twitterde er zelf na afloop ook over. Bondscoach Van Gaal waarschuwde voor de TV-camera dat hij nu niet naast zijn schoenen moet gaan lopen. Daarna was het Memphis zelf die voor de snorrende NOS-camera liet weten dat zeker niet te doen. Na afloop van de wedstrijd wees Depay met twee armen naar de hemel. Tegenover Jack van Gelder verklaarde hij dat hij deze wedstrijd en zijn doelpunt opdroeg aan zijn enkele jaren geleden overleden opa Schensema.

Depay krijgt feliciaties van bondscoach Van Gaal.Het levensverhaal van Depay is een bijzondere. Hij werd geboren als zoon van een Nederlandse moeder en een Afrikaanse vader. Met zijn vader heeft hij geen contact meer. Dat is de reden dat hij niet met de naam Depay op zijn shirt speelt, maar met zijn voornaam. Als jonge voetballer werd hij door zijn begeleiders altijd als talentvol gezien, maar ook als moeilijke jongen.

Ondertussen gaat het hem voor de wind. Hoewel pas twintig jaar, wordt zijn naam al in verband gebracht met een mogelijk buitenlands avontuur. De naam Manchester United wordt genoemd, zeker omdat nu Louis van Gaal volgend seizoen hoofdtrainer wordt van de roemrijke club in midden-Engeland.

Via deze link zijn twee (één en twee) reclamefilmpjes te zien van Adidas, met Memphis en zijn moeder in de hoofdrol.