Je bekijkt nu Dorpelingen tekenen massaal voor Moerdregt

Dorpelingen tekenen massaal voor Moerdregt

Het dossier Moerdregt wordt bijna dagelijks aangevuld met nieuw nieuws. Zo is er sinds 1 oktober een Steun Moerdregt Facebookpagina. En diezelfde week werd een handtekeningenactie gestart. Zaterdag stond de SP bij het winkelcentrum in het dorp. Ik schreef er een kort berichtje over dat vandaag in AD Groene Hart stond.

Overigens stond vandaag in de editie AD Rotterdam Oost een bericht over zorgcentrum Geerestein, dat hetzelfde lot wacht als Moerdregt. In dat bericht wordt melding gemaakt van de eerste verhuizingen. Ik heb dit bericht niet geschreven, maar vond het wel relevant om even in deze post te plaatsten.

Moordrecht komt langzaam maar zeker in actie voor het behoud van zorgcentrum Moerdregt. Sinds vorige week dinsdag is er een aparte Facebook-pagina.

Dinsdag 1 oktober is de facebookpagina ‘steun Moerdregt’ online gezet. Momenteel hebben meer dan 270 mensen de pagina ‘geliked’.

Ook is een handtekeningenactie gaande. Huis-aan-huis werden krabbels verzameld en zaterdag stond de SP bij het winkelcentrum, waar ruim 500 handtekeningen werden gezet.

“Normaal moeten we mensen om een handtekening vragen, maar zaterdag kwamen mensen uit zichzelf naar ons toe,” zegt raadslid André Muller. Ook zijn er 100 steunbetuigingen digitaal geplaatst. Er liggen handtekeningen lijsten in meerdere winkels.

De SP zegt dat het personeel van Moerdregt een spreekverbod heeft gekregen. Simon de Jong van Zorgpartners ontkende dat afgelopen week echter.

Op facebook maken inwoners, familie, werknemers en betrokkenen zich druk om de toekomst van Moerdregt. Henk van Kerkhof bijvoorbeeld maakt zich grote zorgen, omdat op dit moment al mensen gedwongen verhuizen uit het zorgcentrum aan het Land voor Water. De politiek praat volgens hem over de toekomst, terwijl Van Kerkhof per direct actie wil om de verhuizingen te stoppen.

Het college zegt in overleg te zijn met Zorgpartners, maar daarbij vooral breder te overleggen over zorgvoorzieningen in Moordrecht en de gemeente. De motie wordt ‘meegenomen’ in de gesprekken met Zorgpartners.
Zorgpartners sluit in 2014 zowel Moerdregt in Moordrecht en Geerestein in Ouderkerk. Daarna sluiten ook de Irishof in Gouda en Huize Souburgh in Waddinxveen.

 

Het bericht uit Geerestein in Ouderkerk:

Uittocht Geerestein