Je bekijkt nu Na jaren eindelijk kunstgras in Gouderak

Na jaren eindelijk kunstgras in Gouderak

VV Gouderak voetbalt ergens in de vierde klasse zondagamateurs, dit seizoen.

Hoe anders had het kunnen zijn als ik vroeger, in de jaren tachtig, in was gegaan op het aanbod om bij Gouderak te gaan voetballen. Scouts van de club hadden mij natuurlijk allang gespot op de Gouderakse pleintjes. Paaltjesvoetbal, hooghouden, voetvolley, vijf tegen vijf op de weide bij het zwembad of op het trapveldje dat meer weg had van een zandvlakte. Helaas, ik had het teveel naar mijn zin bij THOR. Ik sluit niet uit dat Gouderak seizoen na seizoen was gepromoveerd als ik de nummer 10 positie had ingenomen. Ik sluit niet uit dat Gouderak dan allang uit zijn voegen was gebarsten. Ik sluit niet uit dat er dan een Arena-achtig stadion met Kuip-allure langs de dijk had gestaan en de club had kunnen wedijveren met een Barcelona, een Bayern München of een Manchester United. Helaas.

Toch blijft ik de verrichtingen van de roodwitten altijd met gepaste afstand volgen. En als journalist kan ik er nu zelfs af en toe een nieuwtje over schrijven! Zoals vandaag: nieuws over het nieuwe kunstgras!

Dit artikel (onder het krantenknipsel) schreef ik trouwens al op 5 september. Het was verdwaald op de AD-redactie, maar met het toegevoegde nieuwtje dat het veld op 9 november wordt geopend, is het toch weer actueel!

Na jaren eindelijk kunstgras AD 29-10-2013

GOUDERAK – Trainen na een week van stromende regen. Bij voetbalvereniging Gouderak is dat vanaf maandag mogelijk doordat het langverwachte kunstgras trainingsveld klaar is. Het echte gras was vaak onbespeelbaar.

Na een voortraject van jaren is afgelopen week de kunstgrasmat aangelegd op het complex aan de Kattendijk. De puntjes op de i worden nog gezet. “Maar straks ligt alles er weer schitterend bij,” zegt Gert-Jan van Adrichem van de kunstgrascommissie.
De gemeente Ouderkerk gaf vorig jaar groen licht het oude, slechte grasveld te vervangen voor kunstgras. Het had politiek wat voeten in aarde, omdat de kleine vereniging in ruil een huurverhoging van 3000 euro moet ophoesten. Dat is bijna een verdubbeling. Om de pijn te verlichten, hield de club een inzamelingsactie door stukjes veld te ‘verkopen’. Gulle gevers krijgen een naam op een bord in de kantine. 600 ‘stukjes’ werden verkocht.
“Het veld is bedoeld om op te trainen,” zegt Van Adrichem. “Voor wedstrijden van de selectie is het te klein.”
Tegelijkertijd wordt in Ouderkerk het hoofdveld van vv Spirit van kunstgras voorzien en wordt het tweede veld van kunstgras vervangen. Spirit was ooit één van de eerste amateurvoetbalclubs waar kunstgras kwam, zegt Richard van der Waal van Spirit.