Je bekijkt nu Moordrechtse Schoolbrug ingestort door houtrot
De ingestorte Schoolbrug. (foto: Bert van Straten)

Moordrechtse Schoolbrug ingestort door houtrot

Met een klap viel op een nacht deze week een zware balk van de Schoolbrug in Moordrecht naar beneden. De Schoolbrug is een fietsbruggetje over de ringvaart, zoals er in de gemeente diverse zijn. Gelukkig raakte niemand gewond. Volgens een omwonende klonk de herrie alsof er iemand met een rammelende kar langsreed.

Schoolbrug ingestort AD 23-11-2013

Schoolbrug stort in door houtrot
MOORDRECHT – Houtrot op een niet-zichtbare plaats is er de oorzaak van dat de Schoolbrug in Moordrecht woensdagnacht is ingestort.

Het contragewicht brak met een knal af en beschadigde het brugdek, de hameipoort en de leuning van de fietsbrug over de ringvaart bij de Tulpstraat. De politie sloot de brug direct af en inmiddels is de ergste schade hersteld. De brug kan echter voorlopig niet open voor schepen.

Naar aanleiding van de beschadiging heeft Zuidplas donderdag vijf andere fietsbruggen in de gemeente geïnspecteerd. Omdat de ‘balansen’ van deze bruggen van staal zijn, hebben deze geen risico op een breuk, aldus de gemeente. De bruggen worden jaarlijks gecontroleerd.

Voor het vaarseizoen weer begint, wil de gemeente de brug herstellen. Fietsers en voetgangers kunnen veilig gebruik maken van de brug.


Schoolbrug 2