Je bekijkt nu ‘Regenboogmotie’ op komst

‘Regenboogmotie’ op komst

VVD-raadslid Jan Ambachtsheer bracht in de uitzending van Omroep Zuidplas een aardig nieuwtje: zijn partij komt binnenkort met een ‘regenboogmotie’, met als doel te trachten dat Zuidplas volgend jaar wel de regenboogvlag laat wapperen. Een nieuwtje dat ik netjes met bronvermelding in het AD bracht.

‘Regenboogmotie’ in aantocht in Zuidplas

ZUIDPLAS – In de gemeenteraad van Zuidplas wordt volgende week een motie ingediend met als doel dat de gemeente volgend jaar wel de regenboogvlag hijst op nationale coming-outday. Dit jaar gebeurde dat niet, tot ongenoegen van oppositiepartij VVD.

Raadslid Jan Ambachtsheer (VVD), voorvechter van homorechten, kondigde de motie zaterdag aan op Omroep Zuidplas. Ambachtsheer hoopt dat de motie, die inmiddels regenboogmotie is gedoopt, een meerderheid krijgt. Het raadslid wil met een ludieke actie extra aandacht voor het onderwerp.

Het college van Zuidplas liet eerder al weten de regenboogvlag niet te hijsen, omdat het niet aan elk maatschappelijk initiatief wil meedoen.

Ambachtsheer vermoedt dat de regenboogvlag wel was gehesen wanneer het college een andere samenstelling zou hebben. Momenteel heeft Zuidplas een SGP-burgemeester en SGP-wethouder, met daarnaast wethouders van CDA- en PvdA-huize.