Je bekijkt nu Verkoop Zevenhuizen-Zuid van start

Verkoop Zevenhuizen-Zuid van start

Huizennieuws uit Zevenhuizen. Een onderdeel van het Zuidplaspolderproject gaat daadwerkelijk de verkoop in.

Verkoop Zevenhuizen-Zuid gaat van start
ZEVENHUIZEN – Voor de nog te bouwen huizen in de wijk Zevenhuizen-Zuid wordt op zaterdag 8 februari een eerste verkoopdag gehouden. Belangstellenden kunnen die dag hun interesse kenbaar maken in Zevenhuizen.

Zevenhuizen-Zuid wordt in fases gebouwd en moet verrijzen tussen het bedrijventerrein Nijverheidscentrum en de randweg. Over een periode van vijftien tot twintig jaar moeten er ongeveer 1200 woningen komen. Elke fase vormt een afgerond geheel, zo meldt de gemeente Zuidplas.

De eerste tachtig huizen worden gebouwd in de hoek van de Noordelijke Dwarsweg en de Knibbelweg. Stapsgewijs moeten daarna steeds meer plukjes woningen worden gebouwd in zuidelijke richting.

Als sterk punt voor de nieuwe wijk wordt onder meer de nabijgelegen Willem-Alexander roeibaan in de Eendragtspolder en de centrale ligging in de regio genoemd.
Zevenhuizen-Zuid is één van de onderdelen van het Zuidplaspolderproject dat van de rechter doorgang mocht vinden. Het hoort bij het bestemmingsplan Zuidplas-West. Een globaal ontwerp van de wijk werd in de zomer vorig jaar gepresenteerd. De Willem-Alexanderlaan wordt de belangrijkste uitvalsweg. Scholieren plaatsten er in 2012 al zo’n zestig bomen, tijdens boomplantdag.

De informatie- en verkoopdag vindt plaats in restaurant De Viergang aan de Dorpsstraat 111 in Zevenhuizen en duurt van 10.00 uur tot 13.00 uur.