Muller gefileerd na indienen kansloze motie Moerdregt – 30 november 2013

In een soort laatste stuiptrekking om zorgcentrum Moerdregt open te houden, diende de SP in Zuidplas vorige week dinsdag een motie in. Een kansloze en enigszins naïeve motie.

De essentie? Als eigenaar Zorgpartners niet stopt met het proces van sluiten, wil de SP dat de partij voor twintig jaar wordt uitgesloten. Dreigend, en onrealistisch. Muller had het al eerder in de krant geroepen. Toch diende André Muller hem in, en wat gebeurde? De volledige gemeenteraad viel als een troep hongerige wolven over de SP-voorman heen, en verscheurde hem mentaal. Een emotioneel debat was het gevolg. Zaterdag in de studio ondervroegen we enerzijds André Muller over het doel van zijn motie en anderzijds Ginus Aalderink (VVD) over wat er mis ging. Het meest bijzondere? Volgens Aalderink heeft de gehele gemeenteraad één en hetzelfde doel. En een tweede opvallend gegeven was dat Muller stelde dat hij de motie wel degelijk vooraf bij andere partijen had voorgelegd. Volgens Muller had niemand daar op gereageerd. Maar eens navraag doen…

Hoe dan ook: beluister hieronder het gesprek dat volgde: