Je bekijkt nu Over de helft! Daarom even makkelijk een verkiezingsblog Top-10

Over de helft! Daarom even makkelijk een verkiezingsblog Top-10

Op 7 februari begon ik met een serie blogcolumns – zoals ik ze zelf noem – over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Die startdatum koos ik, omdat het toen nog precies 40 nachtjes slapen was tot de verkiezingen op 19 maart. In deze veertig dagentijd is het inmiddels gelukt om 21 bijdragen te leveren. We zijn over de helft! Vandaag is het nog precies 17 nachtjes voor de verkiezingen.

De reacties die ik krijg, zijn leuk en positief. Dank daarvoor. Okee, okee, er was één persoon boos. Een beetje bozig. Dat is ook goed, waar gehakt wordt, vallen spaanders. Tegelijkertijd besef ik ook dat ik een heel beperkt publiek bedien. De meeste reacties komen uit dezelfde politieke vissenkom waar ik over schrijf. Of het daarom de moeite waard is elke dag tijd in deze serie te steken, betwijfel ik. Maar ja: wie A zegt…

De meeste blogs worden tegen de honderd keer gelezen, of in ieder geval aangeklikt. Maar er is een aantal uitzonderingen. De topper werd meer dan driehonderd keer gelezen. Volgens mij hangt het er vooral van af of mijn begeleidende tweet wordt geretweet. Een like op Facebook helpt ook. Zo simpel is het. In zoekmachines zullen de blogs niet snel naar boven komen: ik hang er maar één woordje metadata aan. ‘verkiezingsblog’. Daardoor staat er onder elke blog netjes een lijst met de andere blogs in de serie. Genoeg ICT-geneuzel!

Het leek me vandaag leuk om eens ongegeneerd een Top-10 van meest gelezen Verkiezingsblogs te plaatsten. Transparant, met het aantal views. Komt ‘ie:

1. De achterdeur van Van Wijnen. 315 hits

2. It’s a family affair. 299 hits

3. Journalist offline… 295 hits

4. De beste stuurman van Zuidplas. 199 hits

5. Politieke heipaal… 186 hits

6. Poster zegt meer dan 1000 woorden. 184 hits

7. Lijsttrekker geen lijsttrekker. 176 hits

8. De kale waarheid. 158 hits

9. ‘Ons idee, lekker puh!’ 143 hits

10. Pauw en Witteman over Zuidplas. 117 hits