Je bekijkt nu Zo hee, Daan de Haas heeft al vijf stemmen!

Zo hee, Daan de Haas heeft al vijf stemmen!

Eerder stipte ik het onderwerp al heel kort aan. Nu, 21 nachtjes en dus precies drie weken voor de verkiezingen, nogmaals. De talkshowheren Pauw en Witteman hebben een rubriekje waarin Het Beste Raadslid Van Nederland wordt gezocht.

Ik weet niet of Zuidplas hier nog serieuze ideeën over heeft, maar dan moeten raadsleden wel snel zijn. Tot nu toe heeft nog maar één raadslid zich aangemeld. Of is door anderen aangemeld, dat weet ik niet. Het is… Daan de Haas. Stemmen en inzenden kan nog tot 5 maart. Om hoog te eindigen, heb je een paar honderd stemmen nodig, zo blijkt.

beste raadslid Daan de Haas, raadslid uit Moordrecht voor de VVD, heeft maar liefst vijf stemmen gekregen. Dat is waarschijnlijk geen aantal waarmee uiteindelijk de TV-studio wordt gehaald. Ik ben benieuwd of meer raadsleden uit Zuidplas aan deze verkiezing mee willen gaan doen.

Als er een vrijwilliger is die ze allemaal wil aanmelden: ga uw gang. Ik doe het niet. Het is ook een moeilijke vraag: wie is het beste raadslid. Hoe meet je dat? De meeste aangenomen moties? De minste spreektijd gebruikt? De minste scheldpartijen op twitter? De meeste contacten met echte burgers? De persoon die na een vergadering het langst in de bar blijft hangen? Het raadslid dat 24 uur per dag met zijn partij bezig is? Of hij die met een uurtje per week het meeste effect haalt? Is het een bruggenbouwer of juist een sloper? De grappigste, de beste rekenaar? Waar kijk je naar?

In Zuidplas zou ik wel in staat zijn om onderbouwd een top-5 of misschien een top-10 te maken. Misschien doe ik dat nog wel, maar dan eerst veilig per partij. Dan heeft André Muller met zijn eenmansfractie geluk!