Je bekijkt nu Stoplichtellende Capelle ten einde

Stoplichtellende Capelle ten einde

Straatjournalistiek. Ik weet niet of het een bestaande term is (hoewel: ik gebruik hem, dus hij bestaat…), maar ik hou ervan. Onderweg naar waar dan ook ben ik altijd alert op mooie beelden en nieuws. Op een dag trof ik een mooi beeld in Capelle. Midden op straat, bij werkzaamheden, was een werkman koffie aan het uitdelen aan zijn collega’s. Van die noeste arbeiders in fluoriserende hesjes. Ja, want die hebben ook recht op een bakkie, op z’n tijd. Ik maakte een praatje, maakte een paar foto’s en stuurde het verhaal naar de krant. Het nieuws was namelijk dat de stoplichtwerkers aan het laatste kruispunt van een serie bezig waren. De man die de koffie schonk, was meteen de projectleider die alles wist. Ik vond het een mooi foto-onderwerp. Maar wat bleek? Het kwam zonder foto in de krant… Gelukkig kan ik de foto’s op mijn eigen website wel kwijt.

Stoplichtenellende ten einde

CAPELLE A/D IJSSEL – De stoplichtenellende in Capelle is vrijdag eindelijk ten einde gekomen. In drie maanden tijd zijn de oude stoplichtinstallaties op acht kruispunten in de stad vervangen.

Elke automobilist in Capelle heeft de afgelopen maanden op enig moment stil hebben moeten staan voor een stoplicht. Niet omdat het op rood stond, maar omdat het complete stoplicht op dat moment werd vervangen. Werknemers van BAM Mobiliteit zijn in september begonnen met de klus. “De oude installaties waren na 25 jaar wel aan vervanging toe,” zegt projectleider Pieter de With, tijdens de laatste klus bij het kruispunt Rijckevorsselweg bij de golfbaan. Verkeersregelaars zorgden dat de verkeersstromen in goede banen werden geleid. “Nee, er zijn geen ongelukken gebeurd. Hier wordt niet zo hard gereden,” weet De With.

Tot de kerst worden nog wel de puntjes op de i gezet van de acht kruispunten. Overal zijn nieuwe regelkasten geplaatst. Het meeste werk hadden de techneuten bij ‘kruispunt 11′, bij Kralingseveer. “Het grootste kruispunt, waar we ’s nachts moesten werken. We hadden veel moeite de oude palen uit de grond te halen, omdat er een hele klomp beton aan zat.” Uiteindelijk kregen de mannen bij elk kruispunt ‘groen licht’…

 


 

En dan nu de foto die niet in de krant kwam. Weet je wat? Ik plaats er meteen vier!

bakkie stoplicht werkers kopie

Projectleider Pieter de With (l) schenkt verkeersregelaar Wouter Maasland een kopje koffie in.

verkeersregelaar bakkie 02

Verkeer regelen op een druilerige dag? Dan maakt een bakkie veel goed…

regelkast stoplicht 02

“Kun jij met een geheime app alle stoplichten voor jezelf op groen zetten?” grapte ik. “Was het maar waar!” repliceerde de stoplicht-ICT’er.