Je bekijkt nu Omroep plugt stekkertjes om
ps: de spelfout is niet van mij...

Omroep plugt stekkertjes om

Mooi dit. Omroep Zuidplas heeft na jaren een nieuw computersysteem geïnstallerd. Radio-automatisering. En dat is nieuws. Zeker met een tot de verbeelding sprekende foto erbij, van de studio vol lichtjes, snoertjes, stekkertjes, knopjes, kastjes en ingewikkelde techniek. Want er komt heel wat bij kijken, bij radio maken. Prachtig.

Omroep Zuidplas plugt paar dozijn stekkers om
NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Monnikenwerk was het, voor de techneuten van Omroep Zuidplas in de studio in Nieuwerkerk. Daar werd maandag een geheel nieuw computersysteem geïnstalleerd. Het oude systeem was al bijna tien jaar oud en op gebied van radiotechniek gaat het dan al om prehistorie. Onder meer technici Remi van Tienhoven (foto), Jeroen Mulder en Mas de Wit hebben van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat vele tientallen stekkertjes van computer naar mengtafel en van mengtafel naar mediaspelers omgezet. Met een verfijnd Proppfrexx-systeem kan de Omroep er weer jaren tegenaan. Hoe nieuwer en moderner alles ook is geworden: de platenspelers doen het ook nog altijd.