Je bekijkt nu Tweede poging brede school Moordrecht

Tweede poging brede school Moordrecht

Poeh. Ik weet niet hoeveel artikelen ik inmiddels heb geschreven over de te bouwen brede school in Moordrecht, maar dat zijn er heel wat. Deze week was er weer een nieuwtje, dat door de gemeente naar buiten werd gebracht. Ik vertaalde het voor de lezer, want ja: da’s mijn werk!

De tekst zoals ik hem maakte:

Verkeerde aanbesteding school wordt hersteld
MOORDRECHT – Voor de tweede keer wordt de aanbesteding voor de bouw van de langverwachte nieuwe brede school in Moordrecht gestart. Eind deze week kunnen aannemers weer inschrijven.

De aanbesteding voor de school in de nieuwe wijk Vijf Akkers Noord was al eerder gestart. Vanwege procedurele fouten werd deze in augustus stopgezet.

In het nieuwe gebouw, vlak naast De Achtbaan, komen drie scholen. De Meester Lallemanschool, de Sint Jozefschool en ook De Achtbaan gaat er ruimte gebruiken. Bovendien is het de bedoeling dat de bibliotheek erheen verhuist en dat de school een dorpshuisfunctie krijgt.

De nieuwe school is een langgekoesterde wens van Moordrecht. Ruim zeven jaar geleden werd er voor het eerst over gesproken. De huidige schoolgebouwen zijn oud en aan vervanging toe.

In februari wordt de aanbesteding afgerond en kan de bouw starten. Als het goed is, kunnen de leerlingen met ingang van schooljaar 2015-2016 in het nieuwe gebouw terecht. Volgens de gemeente wordt de oorspronkelijke planning niet gewijzigd. Een extern bureau uit Den Bosch gaat de aanbesteding nu begeleiden.