Je bekijkt nu Moerkapelle Verdubbelt vindt zichzelf overbodig

Moerkapelle Verdubbelt vindt zichzelf overbodig

De stichting Moerkapelle Verdubbelt werd in 2008 opgericht. Toen al schreef ik er een verhaal over voor Het Kanaal. En af en toe bleef ik er verhalen over schrijven. Altijd leuk, want met betrokken burgers. Eind december trok het bestuur de stekker uit zichzelf, als je dat zo kan zeggen. Lees hieronder waarom. En luister hier het interview dat ik hield voor Omroep Zuidplas, met de ex-voorzitter.

Moerkapelle Verdubbelt vindt zichzelf overbodig
MOERKAPELLE – De stichting Moerkapelle Verdubbelt, die de plannen voor 800 nieuwbouwhuizen in Moerkapelle-Oost in de gaten hield, heeft zichzelf opgeheven. Het bestuur vindt de stichting overbodig, nu de gemeente een klankbordgroep heeft ingesteld.

“In de klankbordgroep zitten onder andere bewoners die willen weten wat voor huizen er komen, mensen die een voetbalveld voor de deur krijgen, samen de de projectleider en de bouwgroep,” aldus voorzitter Jeroen Schilt. “Als stichtingsbestuur zitten we er ook in. Toen vroegen we ons af: wat heeft de stichting nog tot doel? Mede vanwege het terkort aan bestuursleden en de kosten die we maken, hebben we besloten de stichting op te heffen. De klankbordgroep doet wat wij deden en is keurig georganiseerd.”
De stichting Moerkapelle Verdubbelt werd in 2008 opgericht door omwonenden, die via de stichting met het gemeentebestuur communiceerden. Doel was te zorgen dat de belangen van de omwonenden werden gehoord. Met name ontsluitingswegen en soorten huizen waren punten van aandacht.
Na het invallen van de crisis gingen de plannen op een laag pitje en raakte de stichting in een winterslaap. Toen de Raad van State in het voorjaar van 2012 eindelijk groen licht gaf voor de plannen, werd ook de stichting weer wakker.