Je bekijkt nu Journalist Omroep Zuidplas gaat avond offline

Journalist Omroep Zuidplas gaat avond offline

Vandaag bereikte mij een schokkend bericht. Ik heb het gecheckt, en het is waar, op deze avond, 26 nachtjes voor de gemeenteraadsverkiezingen…

Journalist Omroep Zuidplas avond offline!
Marien 01NIEUWERKERK/ZUIDPLAS – De bekende Omroep Zuidplas journalist Marien Mulder heeft besloten een avond offline te gaan. Voor deze ludieke actie heeft hij vrijdag 21 februari uitverkoren. Politiek-volgend Zuidplas reageert verbijsterd.

“Dit had ik niet verwacht,” aldus Tweede Kamerlid Tamara van Ark, tevens Zuidplas-bewoner. “Ik ga hier zeker kamervragen over stellen. De onderste steen moet wat mij betreft boven.”
Naar verluidt beraadt premier Rutte zich nog op een reactie. “Ik wil eerst ambtelijk overleg met de burgemeester van Zuidplas,” laat Rutte via een woordvoerder weten. “Wat zeg je? Heeft burgemeester Kats ook een twitterpauze? Hoe moet ik hem dan bereiken? Nou ja, als het is zoals ik heb vernomen dat het is, is dat eigenlijk onaanvaardbaar. Maar dan heb ik eigenlijk al te veel gezegd…”

President Poetin vond het nieuws belangrijk genoeg om voor even de Olympische Spelen in Sotchi te verlaten. Vanuit het Kremlin laat hij via een fax weten dat hij stiekem wel wist dat Mulder offline zou gaan. “Mijn geheime dienst wist dit al een paar uur voordat Mulder het zelf wist,” faxt Poetin. “Maar desalniettemin ben ik toch verrast. Het is een aderlating voor Zuidplas, voor Zuid-Holland en eigenlijk voor heel Nederland.”

“Laat me er dit over zeggen!” briest SP raadslid André Muller. “Als Marien Mulder een avond offline gaat, sluit ik niet uit dat ik dat voorbeeld volg. We hebben het binnen de fractie besproken en de meerderheid denkt dat ik het zeker een paar uur vol hou. Eén van mijn partijgenoten, Lydia, die ik vanwege privacy alleen bij haar voornaam noem, stelt zelfs voor om vanaf nu elke 21e van de maand tot ‘offline-dag’ te bombarderen.”

Marien 03Navraag leert dat Mulder een beetje moe wordt van al het geblaat op twitter, met name door lokale politici. “Ze schijnen maar niet te beseffen dat ze alleen op elkaar reageren en het niemand verder interesseert wat ze van van alles vinden. En als ik ze dan vraag ergens op te reageren, reageren ze niet. Het is om offline van te gaan…

Mulder volgt de lokale politiek al jaren als onbezoldigd vrijwilliger van Omroep Zuidplas. Het leverde hem al eens de titel ‘Vrijwilliger van het Jaar’ op. Het bovenop het nieuws zitten, is onder meer te danken aan het non-stop online zijn. Met zijn actie ‘Een avond offline’ lijkt daar nu een eind aan te komen.

“Een avond offline, kan dat dan?” vraagt fanatiek forumvuller Thom Demmenie zich openlijk af. “Ik zal me er eens in verdiepen. Wellicht spreekt het me aan en sluit ik me bij zijn initiatief aan. Burgerinitiatief vind ik namelijk een uitstekend middel om betrokken te zijn bij het lokale reilen en zeilen. Zelfs als dat offline kan.”

Een lokale IT-specialist die zich Eduard Sneeuwman noemt, is juist blij dat Mulder offline gaat. “Dan blijft er eindelijk eens wat bandbreedte over voor de rest van Zuidplas,” schatert hij vanuit zijn geheime schuilplaats, in een kelder onder het laagste punt van Nederland.

Marien 02