Je bekijkt nu Als je elke dag een column belooft, dan… daarom losse flodders

Als je elke dag een column belooft, dan… daarom losse flodders

Als je in de aanloop naar de verkiezingen elke dag een column belooft, tja, dan moet je ook elke dag een column plaatsen. Anders kan ik als journalist natuurlijk nooit meer een wethouder aan een belofte houden… Dus daarom, even voor twaalf uur, toch nog een blogje, 31 nachtjes slapen voor de verkiezingen. Het zijn losse flodders.


Losse flodder 1: Soms stoppen raadsleden gedurende een raadsperiode. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Veelgehoord is deze: “Ik kan het raadslidmaatschap niet meer combineren met werk en gezin.” Daar kun je twee dingen over zeggen. Eén: je weet waar je aan begint, dus maak het af. Zo zuur ben ik niet. Want twee: ik kan mij zo goed voorstellen dat een raadslid – die zijn volksvertegenwoordigende taak goed wil doen – het even niet meer trekt. Het is nogal wat. Okee, je krijgt er best aardige pegels voor. Tussen de 1100 en 1300 per maand in Zuidplas, als ik mij niet vergis. Maar het is ook pittig. Het verdelen van 24 uur over werk, gezin, hobby en hobby zorgt er bij mij ook voor dat ik zondagavond tegen twaalven zit te bloggen over de lokale politieke vissenkom…

Losse flodder 2: Vandaag reed ik in Capelle en zag in het gras naast een rotonde een mannetje op een trap bij een verkiezingsbord. Het was een mannetje in een gifgroen, of appelgroen, jasje. En bij die kleur denk ik: CDA! Het zal toch niet zo zijn dat een CDA’er op zondag een poster gaat plakken? Dat zou nieuws zijn! Ik doopte mijn pen al in de inkt, bij wijze van. De beste man was net met een kwast behangplaksel op het bord aan het smeren. Ik zag dus niet welke poster het was. Dan ben ik journalist en wil het weten.
Dus ik reed zeven rondjes lang over die rotonde, de tijd dodend en telkens kijkend. Heeft ‘ie de poster nou al? Heeft ‘ie de poster nou al gepakt? Heeft ‘ie de poster nou al geplakt? Net op het punt dat ik duizelig werd, rolde hij het papier uit… poeh: VVD…

ploggenLosse flodder 3: Vorige week stuurde ik en klein tweetje de lucht in: welke partij in Zuidplas zou als eerste gaan ‘ploggen’?

 En wie kopte hem in?

 

 

Losse flodder 4: Vandaag heeft ook NEZ, Nieuw Elan Zuidplas, een twitteraccount bekend gemaakt. Dat u het even weet. Kandidaat één tweet hem en een andere NEZ-kandidaat reageert op een manier die Louis van Gaal wereldberoemd heeft gemaakt…

nez tweet

Losse flodder 5: Afgelopen zaterdag werden CDA-lijsttrekker Jan Verbeek en CU/SGP-lijsttrekker Dico Bac geïnterviewd bij Omroep Zuidplas. Ik was erbij. Wat mij opviel, is dat de altijd positieve en vriendelijke Jan Verbeek zijn coalitiepartner eigenlijk best hard aanpakte. Dico Bac vond namelijk dat zijn partij in de discussie over de OZB wellicht fouten heeft gemaakt. Jan Verbeek steunde alle keuzes van het CDA bij hoog en bij laag. Maar het antwoord van Dico Bac werd door Verbeek neergezet als verkiezingsretoriek. Je zag wel het verschil tussen de ervaren Verbeek en de onervaren Bac. Iedere andere lijsttrekker zou dat namelijk niet over zijn kant laten gaan. Verbeek deed het tot tweemaal toe. Want ook bij de stelling dat het wellicht teveel van het goede was om in Zuidplas één miljoen op groenonderhoud te bezuinigen, kon Bac zich vinden, terwijl Verbeek stelde dat er in 2012 raadsbrede steun voor was. Daar had hij gelijk in, maar Bac liet zich wel overvallen. Wellicht politiek voor de fijnproevers, maar toch. Terwijl ik deze column schrijf, was het fragment nog niet terug te beluisteren. Maar hou de terugluisterfunctie van OZ in de gaten.

Losse flodder 6: Twee wodka, twee bier. Hier (zie knipsel rechts) moest ik zaterdagochtend wel om grinniken. walmJe denkt meteen: komt zoiets in Zuidplas ook voor? Ik kan verklappen: tuurlijk! Misschien niet ’s ochtends. Misschien niet in het begin van de middag. Maar daarna… Natuurlijk wilt u namen horen. Die ga ik niet noemen. Straks staat mijn eigen naam er tussen…

Losse flodder 7: Vrijdag maakte het programma Pauw en Witteman bekend dat zij ook aandacht gaan besteden aan de gemeenteraadsverkiezingen. Detail: twee (of drie) journalisten aan tafel konden geen enkele naam noemen van gemeenteraadsleden in hun woonplaats. Dus…

Wat Pauw en Witteman gaan doen, is een verkiezing:  ‘Het beste raadslid van Nederland‘. Nou, dat is zo’n interessant gegeven, dat het geen losse flodder waard is, maar een compleet leeggeschoten magazijn in een aparte blog. Die volgt nog wel, de komende tijd.
beste raadslid

Losse flodder 8: Burgemeester Twitter-Jan Kats duikt even onder de radar. Als iemand veel tweet, valt het op als ‘ie even niet tweet. Zoals daar is burgemeester Twitter-Jan Kats. Hij is even min of meer gestopt. Of op een laag twitterpitje. Via één of andere AD journalist kwam het ook nog in de krant (okee, ik beken, ik was het zelf). Weet je: in dit geval kan ik Kats volkomen begrijpen.

Twitterpauze Kats AD 15-2-2014

Losse flodder 9: Goedenacht. Toch nog een blog, deze dag…