Je bekijkt nu Lekkerrr: drie oliebollenrepo’s op locatie – 28 december 2013

Lekkerrr: drie oliebollenrepo’s op locatie – 28 december 2013

De laatste zaterdag van de maand, zelfs de laatste zaterdag van het jaar: dat was bij de wekelijkse nieuwsuitzending van Omroep Zuidplas natuurlijk hèt uitgelezen moment om de microfoon in de poedersuiker te dopen en het eens lekker veel over oliebollen te hebben.

Op drie plekken in drie dorpen maakte ik een live locatie-itempje, waarin uiteraard de oliebol centraal stond. Geheel spontaan ontstond uiteindelijk een geïmproviseerde Omroep Zuidplas Oliebollentest! Dat smaakt naar meer! En ik moet zeggen: dit keer was ik eigenlijk best tevreden over de kleine repo’tjes. Leuk om te doen en leuk om na te beluisteren. Ik heb ze hieronder even allerie op een rijtje gezet. En wie er dan nog geen genoeg van kan krijgen, van die oliebollen: als laatste de test, in de studio!

De dag begon in de kazerne van de Brandweer Moordrecht.

Aaron Verboom en Putters

Harmsen en Putters

 Beluister hieronder de reportage:

De volgende stop was in Moerkapelle.

eshuis bakkerij

 Henk Eshuis bakker

 Beluister hieronder de repo:

De laatste stop was in Nieuwerkerk, bij bakker Raymond Muller.

Muller en Putters bollen

 

Raymond Muller bakt

 Beluister hieronder de repo:

Het eindoordeel.

En daarna was het tijd om naar de studio te gaan, waar Iwan en Marieke al met smart zaten te wachten. Ik legde drie oliebollen op drie schaaltjes. Alleen ik wist welke oliebol van welke bakker was. Spannend!

blinde bollentest

 Iwan bollen

 Marieke bollen

 Ook het verdict was op de zender te horen. Beluister het oordeel over de bollen hieronder:

De brandweerlieden van Moordrecht hebben zelfs een filmpje gemaakt. Persoonlijk vind ik het bakken van de oliebollen en het brengen van deze bollen naar het zorgcentrum belangrijker en interessanter dan de beelden van een interviewende radio-man, maar het geeft wel een leuke indruk van het leuke radiowerk: