Je bekijkt nu Moordrecht zet handtekeningen voor behoud zorgcentrum. Een repo. 5 oktober 2013
Een spandoek dat het personeel van Moerdregt aan het zorgcentrum heeft gehangen. (foto: Bernie Putters)

Moordrecht zet handtekeningen voor behoud zorgcentrum. Een repo. 5 oktober 2013

Moerdregt in Moordrecht houdt de gemoederen bezig. Het zorgcentrum wordt met sluiting bedreigd. De politiek lijkt de keuze van eigenaar zorgpartners niet meer te kunnen stoppen. De inwoners vinden eigenlijk ook dat het open moet blijven. Zaterdag 5 oktober ging ik voor Omroep Zuidplas mijn oor te luisteren leggen bij een handtekeningenactie van de lokale SP. Die handtekeningen stroomden uiteraard binnen. Zoals dat gaat met handtekeningenacties…

Voorzitter Lydia Reicher en raadslid André Muller beschuldigen Zorgpartners ondertussen dat ze het personeel een spreekverbod opleggen en acties verbieden. “Niet met zoveel woorden, maar toch,” aldus Reicher. Reicher zegt emails te hebben met bewijs. Afgelopen dinsdag ontkende Simon de Jong van de Raad van Bestuur van Zorgpartner in commissieverband overigens dat het personeel een spreekverbod richting de pers heeft gekregen. “Als we een spreekverbod zouden opleggen, gaan mensen juist naar de Telegraaf,” zei De Jong bij die gelegenheid.

Zolang het bewijs niet is geleverd, zie ik het spreekverbod als een welles-nietes spelletje tussen de SP en Zorgpartners. Reicher van de SP zegt in de reportage simpelweg dat De Jong liegt. Die bewoordingen werden door beide personen in commissieverband overigens niet gebezigd.

Desalniettemin was het heel interessant om met de microfoon in de hand bij de actie aanwezig te zijn. De SP doet in ieder geval wel iets.

Beluister hieronder – ongeveer 8 minuutjes – de repo: