Je bekijkt nu Zorgpartners verwacht na 2020 weer te bouwen

Zorgpartners verwacht na 2020 weer te bouwen

Het sluiten van zorgcentra was vorige week donderdag onderwerp van het tv-programma Meldpunt van Omroep Max (kijk hier terug via Uitzending Gemist). Er werd gefocust op zorgcentrum Moerdregt in Moordrecht. Naar mijn idee zat er zelfs nieuws in de uitzending, vandaag dat ik een bericht maakte voor het AD.

 

Zorgpartners verwacht na 2020 weer te bouwen

GOUDA/MOORDRECHT – Hoewel Zorgpartners Midden-Holland momenteel bezig is vier zorgcentra in de regio te sluiten, verwacht de organisatie na 2020 juist weer zorgcentra te moeten openen.

Dat stelde bestuurslid Humphrey Versloot vorige week donderdag in het programma Meldpunt bij Omroep Max. “De toekomst is dat we verwachten dat er na 2020 veel meer ouderen ‘op de markt’ komen en eigenlijk zou je daar voorzieningen voor moeten hebben. Dus je bent nu huizen aan het sluiten, terwijl je weet dat je na 2020 weer moet bouwen.”

Zorgpartners sluit komend jaar Moerdregt in Moordrecht en Geerestein in Ouderkerk. Daarna worden ook de Irishof in Gouda en Huize Souburgh in Waddinxveen gesloten. Bewoners worden in andere huizen ondergebracht.

Zorgpartners Midden-Holland heeft vorig jaar twee miljoen euro winst gemaakt. “Maar we weten ook dat we in het kader van de bezuinigingen de komende vijf jaar twintig miljoen euro moeten bezuinigen,” benadrukte Versloot.