Je bekijkt nu Henk Kasbergen loopt marathon in Ethiopië

Henk Kasbergen loopt marathon in Ethiopië

Henk Kasbergen uit Moordrecht gaat in mei een marathon lopen in Ethiopië. Dat doet hij om geld in te zamelen voor het goede doel: het helpen van arme kinderen, studenten en moeders. Tijd om hem even wat vragen te stellen over zijn bijzondere initiatief. Overigens belden we hem zaterdag ook in de uitzending van Omroep Zuidplas, terwijl hij zijn trainingsrondje liep in het Reeuwijkse Plassengebied.

Kasbergen B AD 03-03-2014

EVEN VRAGEN AAN

Henk Kasbergen

– loopt sponsormarathon in Ethiopië –

Henk Kasbergen (48) uit Moordrecht heeft zichzelf voor een uitdaging gesteld: hij gaat in mei een marathon lopen in… Ethiopië. Hij doet dat om geld bijeen te brengen voor arme kinderen, studenten en moeders in dat land.

Een marathon lopen in Ethiopië, hoe kom je er op?
“Vorig jaar heb ik met mijn bedrijf een druk, goed jaar gedraaid. Daarom wil ik nu iets terug doen voor de maatschappij. Ik kwam in aanraking met de organisatie De Vierde Musketier, die dit soort dingen organiseert.”

De Vierde Musketier?
“Ja, dat is een landelijke organisatie van voornamelijk stoere mannen, die voor zichzelf allerlei lichamelijk zware uitdagingen zoeken. Survivals, zware lichamelijke uitdagingen. En sinds een jaar of drie ook marathons in andere landen, die worden Muskathlons genoemd. Het idee is dat als je je fysieke grens opzoekt, je opener wordt naar elkaar en ook over je zorgen durft te praten.”

Met je tong op je schoenen over je gevoelens praten?
“Nou, wat voor mij de drijfveer is, is het helpen van de arme mensen. Het is ook een samenwerking met de christelijke organisatie Compassion. Zij zorgen dat arme kinderen indivdueel gesteund worden. Als de slimste kinderen een studie kunnen volgen, dan kunnen ze het verschil maken in zo’n land. Je helpt ze zichzelf ontwikkelen, dat vind ik belangrijk.”

Hoeveel heb je al ingezameld?
“Ik heb nu zo’n 6100 euro. Het minimumbedrag dat je moet halen, is 10.000 euro. Dat ga ik wel halen, de muskathlon is pas op 16 mei. Ik heb een aantal persoonlijke sponsors, werf mensen via sociale media, we verkopen zelfgemaakte spulletjes en via www.sponsorhenk.nl kun je ook gewoon geld storten.”

Gaat het lukken, die ruim 42 kilometer hardlopen?
“Via mijn kerkgemeenschap Sint Jan in Gouda zit ik een een hardloopgroepje. Onder de noemer ‘Hard door Gouda’ lopen we ook de Singelloop. Die groep is mijn motivatiebron. Ik train een paar keer per week. In oktober was tien kilometer nog mijn langste afstand. Nu loop ik al bijna 25 kilometer. Vooraf wil ik al een marathon lopen.”