Je bekijkt nu IJs Krimpen wil terras, ook op zondag

IJs Krimpen wil terras, ook op zondag

Aangezien het maar niet echt winter wil worden, blikken we alvast vooruit naar de echte zomer: een nieuwtje over een ijssalon in Krimpen. Sausje zondagsrust erbij en je krijgt een verhaal… De kop in de krant is wellicht enigszins ronkend, maar daar heb je als freelancer nauwelijks invloed op.

IJs Krimpen wil terras, ook op zondag
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – De populaire ijssalon IJs Krimpen wil komend zomerseizoen een terras realiseren voor de winkel aan de Hoogstade. De kans op bezwaren is groot, ook omdat de zaak op zondag open is. Daar is niet iedereen blij mee.

De aanvraag voor een terras is deze week bij de gemeente ingediend. Het is een grote wens van de eigenaren, Gert-Jan en Patricia van Mastrigt. In april 2013 openden zij hun salon in de Crimpenhof. “We dachten toen direct aan een terras, maar wilden die eerste zomer gebruiken om ons te bewijzen als goede buur,” zegt Van Mastrigt (52).

Nu de zaak negen maanden naar eigen zeggen zeer goed draait, wil hij de gewenste tafeltjes en stoeltjes buiten gaan zetten. “Het hoort bij een ijssalon, lekker in de zomer buiten een ijsje eten. Al onze klanten zijn enthousiast over het idee.”

Toch is niet iedereen blij. De heer J. Kwakernaak is woordvoerder van de vereniging van eigenaren (VvE) van de bovenliggende 61 appartementen. “Ons is medegedeeld dat de eigenaar een terras wil. Hij zegt dat er vraag naar is, maar dat kan ik niet beoordelen. Als de VvE het wil, komt er een vergadering en komt er een standpunt. Maar dat is nog niet aan de orde. Er is nog niets officieels bekend. Los van de VvE kunnen bewoners ook zelf een bezwaar indienen. De zondagsopening kan daar een rol in spelen, er is een aantal bewoners dat daar veel waarde aan hecht. Wat ik vind, doet niet terzake. Ik ga niet voor de troepen uitlopen.”

Van Mastrigt: “We hebben goed overlegd, maar die meneer is bang voor overlast en hij wil niet dat we op zondag open zijn. Maar voor een ijssalon is de zondag één van de belangrijkste dagen van de week. En voor overlast zorgen we niet. We schenken ook geen alcohol.” Kwakernaak bevestigt dat er geen overlast is. “Ik hoor er geen opmerkingen over.”

Om steun te verwerven voor het plan, heef de ijssalon haar Facebookpagina ingezet. “We hebben gevraagd wie ons steunt. In korte tijd kregen we bijna 800 ‘likes’. Ook van andere mensen die boven de winkel wonen. Natuurlijk wisten we toen we begonnen dat in Krimpen mensen zijn die zondagsrust willen. Wij respecteren hen, we komen ze al tegemoet door op zondag pas na twaalf uur open te gaan. Eigenlijk willen we gewoon lekker ijs verkopen en ons niet met dat soort dingen bezig houden. Mensen hoeven niet bang te zijn voor rommel op het pleintje. Dat houden wij juist schoon!”

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft nog geen standpunt. “De aanvraag is nog niet compleet en nog niet gepubliceerd. En dus zijn er nog geen bezwaren. Pas als het zo ver is, komt er een standpunt,” zegt woordvoerder Michiel Groeneveld.