Je bekijkt nu Veel lof voor Capelse sporters

Veel lof voor Capelse sporters

De ene sporter liep in een trainingspak, de ander kortgerokt op hoge hakken. Nee, een dresscode was er blijkbaar niet tijdens de jaarlijkse huldiging van Capelse sporters die in 2013 minimaal Nederlands kampioen zijn geworden. Daarmee werd het net geen echt sportgala met sportgalasfeer. Om dat voor elkaar te krijgen, zou de gemeente Capelle nog meer uit de kast moeten halen. Hoe dan ook: een artikel waard in het AD.

 

Volop applaus voor Capelse sporters
CAPELLE A/D IJSSEL – De meiden van het cadettenteam van Euro Stars stonden gisteren langer voor de spiegel dan de jaarlijkse huldiging van succesvolle sporters in Capelle duurde. Maar dat moch de pret voor hen en de overige sporters niet drukken.

In galakleding stonden de softbalmeiden in het middelpunt van de belangstelling. “Ja, je moet er toch wat leuks van maken,” zeiden ze achteraf. De tieners werden in het zonnetje gezet door de gemeente, omdat zij Nederlands kampioen waren geworden. Wethouder annex presentator Dick van Sluis probeerde slimme vragen te stellen. “Ben jij de slagvrouw?” vroeg hij. Ad rem zei één van de dames. “Eh, dat zijn we allemaal…”

De sfeer tijdens de huldiging was gemoedelijk. In sneltreinvaart wist Van Sluis alle 51 (!) sporters naar voren te halen. Praatje, oorkonde, bosje bloemen, tegoedbon, foto en hop: naar de volgende.

In de zaal zat een gezelschap van vijf teams en acht individuele sporters. Jong en oud, plus hun ouders, vrienden, trainers en andere belangstellenden. Dat publiek kreeg ook applaus. “Zij zijn toch de twaalfde man,” motiveerde Van Sluis.

Alle sporters hadden iets te vieren. Zij moeten dit jaar wel minimaal Nederlands kampioen zijn om door de gemeente in het zonnetje te worden gezet. Allerlei takken van sport kwamen aan de orde. Van Kaylash Persad, die Nederlands en Europees jeugdkampioen was in pool, tot de twee generaties oudere Willem Hozeman, die vorige maand Nederlands kampioen squash werd in de categorie 65+. Volgens Van Sluis ziet Hozeman er uit als 45. “Ik voel me wel 65, na een partijtje squash,” zei Hozeman “Vroeger was dat na twee dagen over, nu duurt het twee weken…”

Synchroonzwemmend Capelle was goed vertegenwoordigd. Een aantal meiden van ACZ kreeg applaus, want Nederlands kampioen. Maar ook Anouk Brand, die zich qua niveau en soort training meer thuisvoelt bij de Amsterdamse club Dolfijn. “Voor mijn gevoel zijn de trainers in Amsterdam beter. Niet dat ze in Capelle slecht zijn, maar ik voel mij daar beter,” zei ze professioneel.

Edward Maalouf en Lisette Teunissen laten zien dat je ook topsporter kan zijn in een rolstoel. Maalouf is handbiker, Teunissen pakte een handvol medailles bij het WK in Montreal. “Mijn ambitie is om mijn titel in Rio te prolongeren,” zei Teunissen.

Niet in de krant, wel op deze website: een extra groepsfoto met álle sporters die werden gehuldigd. Ze pasten maar nèt op de foto…:

huldiging sporters groep