Je bekijkt nu Beter Moordrecht probeert comeback te maken in Zuidplas

Beter Moordrecht probeert comeback te maken in Zuidplas

Bijzonder nieuws uit Moordrecht. In tegenstelling tot wat Jan Spelt mij een aantal weken geleden zei, gaat hij tóch meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen voor Zuidplas. Een paar weken terug polste ik hem al, omdat ik weet dat Spelt altijd ondeugende plannetjes heeft. Toen was hij het niet van plan. Inmiddels ging het toch weer kriebelen. Ik ben benieuwd of hij nu wel een zeteltje haalt.

MOORDRECHT – Beter Moordrecht doet in maart weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van Zuidplas. Na vier jaar afwezigheid gaat de lokale partij van Jan Spelt toch weer proberen een raadszetel te bemachtigen.

Dat is bijzonder, want vier jaar geleden haalde zijn partij bij de eerste Zuidplasverkiezingen slechts 300 stemmen. Voor een zetel had hij er minstens 558 nodig. Spelt twijfelde toen over het opheffen van zijn partij.
Dat is uiteindelijk niet gebeurd. Na een slapend bestaan van vier jaar denkt voormalig wethouder Jan Spelt (71) toch weer een rol te kunnen spelen.
“Ik ga meedoen, ook omdat mensen uit Moordrecht het mij steeds vragen. Ik moet me nog even wel opladen,” aldus de ervaren politicus Spelt, die zijn politieke loopbaan bij het CDA begon, toen Moordrechts Belang en daarna Beter Moordrecht oprichtte.
Het is nog niet duidelijk wie Spelt op de kandidatenlijst heeft. Eén ervan is in ieder geval Ronald Mandersloot. “De aanleiding om weer mee te doen? Dat Moordrecht in Zuidplas enorm onderbelicht wordt,” zegt Mandersloot.
Beter Moordrecht speelt in op ontevredenheid die leeft in Moordrecht over Zuidplas na de fusie.
Dat Spelt in 2009 geen zetels kreeg, was voor hem een grote teleurstelling. In Moordrecht was BM de laatste vier jaar van het zelfstandig bestaan de op één na grootste partij.
Bijzonder is dat de lokale partij Gemeente Belangen Zuidplas juist niet meer meedoet met de verkiezingen, bij gebrek aan kandidaten. Verder doen Nieuwe Gemeente Politiek en Nieuw Elan Zuidplas mee als niet-landelijke partijen. NEZ wordt gedragen door Paul van Drenth van nu nog GBZ. Vanuit Zevenhuizen of Moerkapelle zijn geen initiatieven voor lokale partijen. In totaal doen negen partijen mee.