Je bekijkt nu Beter Moordrecht haakt af

Beter Moordrecht haakt af

Beter Moordrecht had zich bij de gemeente Zuidplas gemeld om mee te doen aan de lokale verkiezingen. Nu besloot initiatiefnemer Spelt toch niet mee te doen.

ZUIDPLAS/MOORDRECHT – De lokale politieke partij Beter Moordrecht doet toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zuidplas. Initiatiefnemer Jan Spelt had zich wel ingeschreven, maar besloot zich deze week op het laatste moment terug te trekken.

BM zat de afgelopen periode niet in de raad. In 2009 besloot het niet aan te haken bij de fusie van lokalo’s tot Gemeente Belangen Zuidplas. Op eigen houtje haalde BM geen zetel.
In de opmaat naar de komende raadsverkiezingen besloot Spelt in een opwelling weer mee te willen doen. Hij proefde onvrede in Moordrecht. “Ik had me ingeschreven in de hoop een aantal jonge mensen te vinden die de kar kunnen trekken,” zegt Spelt (71). “Voor mezelf zag ik een rol op de achtergrond.” Uiteindelijk vond Spelt geen geschikte kandidaten. Hij zag het niet zitten om op zijn leeftijd zelf in de raad te komen.
Het lijkt het definitieve einde van het lange politieke leven van Spelt.
Jan Spelt was drie decennia betrokken bij de lokale politiek. Niet als grijze muis. Hij begon bij het CDA, maar uit onvrede richtte hij eerst Moordrechts Belang op en daarna Beter Moordrecht. Hij deed dat samen met Jan de Koning, die tegenwoordig fractievoorzitter van Gemeentebelangen Gouda is.