Je bekijkt nu Geheimzinnigheid over nieuw restaurant Moordrecht

Geheimzinnigheid over nieuw restaurant Moordrecht

Al een tijdje wist ik dat er een restaurantje of iets dergelijks zou komen in het voormalige pand DH17 aan de Kerklaan, naast Snelle Rinus. Het bleek een nieuw plan van Willem de Jong. Toen ik Willem belde, deed hij enorm moeilijk over publicatie. Dat vind ik raar: als iedereen in het dorp weet dat je bezig bent met zoiets, kun je volgens mij beter gewoon transparant vertellen. Anders vult iedereen de vragen zelf in… Nee, Willem had echt een goede reden om niet te veel te mogen vertellen en daar kwam de klassieker: ‘Als ik meer wil vertellen, ben jij de eerste die het hoort.’ Helaas ben ik wel dan zo’n journalist die een nieuwtje, als het klopt en bevestigd wordt, ook gewoon wil melden.

Geheimzinnigheid over nieuw restaurant Moordrecht
MOORDRECHT – Moordrechtenaar Willem de Jong is bezig een nieuw restaurant te openen aan de Kerklaan in Moordrecht. Zelf wil hij er, om allerlei juridische redenen, nog nauwelijks iets over kwijt.

“Ik geef je geen toestemming om er iets over te publiceren,” zegt hij, “Want dat schendt mijn belangen. Er zitten allerlei jurische toestanden met haken en ogen aan vast. Ik moet heel erg op mijn woorden passen. Ik vertel niemand wat en ga mijn gang. Ik zoek pas de publiciteit als dat mogelijk is.”
De Jong bevestigt wel dat hij bezig is het pand aan de Kerklaan, waar voorheen slijterij DH17 zat, om te bouwen tot een restaurant. Ook de naam wil hij wel verklappen: Het Smaakhuis. De streefdatum waarop hij de deur wil openen, is 1 maart. Maar verder houdt De Jong zijn kaken stijf op elkaar.

Willem de Jong heeft een lang horecaverleden in Moordrecht. Vanaf 2004 was hij uitbater van Het Posthuis aan de Dorpsstraat. Hij bouwde het krakkemikkige, maar monumentale pand om tot restaurant en had zelfs plannen er een hotel van te maken. Dat lukte niet.

In 2010 startte hij restaurant Ons Dorp op de hoek Kerklaan-Julianastraat. Hij deed dat met compagnon Huig van Dijk. De twee raakte gebrouilleerd en een rechtszaak volgde. Van Dijk: “Dat boek is nu gesloten. De rechtzaak heeft twee jaar geduurd. Twee jaar ellende. Bij de laatste zitting hebben we er een streep onder gezet, elkaar de hand geschud. We zijn niet als vrienden uit elkaar gegaan, maar groeten elkaar wel op straat. Het juridische verhaal waar hij het over heeft, heeft in ieder geval niets met mij te maken.”
Inmiddels is Ons Dorp veranderd in Brasserie Florijn. Chefkok Ronald Florijn is er met een schone lei begonnen.