Je bekijkt nu ‘Lopend naar Leeuwarden leek ons iets te ver…’

‘Lopend naar Leeuwarden leek ons iets te ver…’

Voor het AD mocht ik een artikel schrijven over de actie van Scouting Moordrecht voor Serious Request van dit jaar. Twee jaar geleden gingen scouts lopend (!) van Moordrecht naar Leiden, om geld te brengen naar het Glazen Huis dat daar stond. Dit jaar is de actie in Leeuwarden… Dus besloten de scouts om niet te gaan lopen… Hoe wel, dat leest u hieronder. De redactie heeft allerlei verhalen over lokale Serious Request-acties mooi gecombineerd. Mijn complete verhaal is onder het krantenknipsel te lezen. Overigens was Eva Mudde afgelopen zaterdag ook te gast in de studio van Omroep Zuidplas, om over de actie te vertellen.

Scouting Serious Req AD 17-12-2013

 

‘Lopend naar Leeuwaren leek ons te ver…’

Scouts fietsen naar Friesland voor Serious Request

MOORDRECHT – Een groep van Scouting Moordrecht gaat komend weekend zoveel mogelijk geld brengen naar het Glazen Huis in Leeuwarden. Zij doen dat ’s nachts en… op de fiets!

Zes scouts hebben het plan opgevat om aandacht te geven aan de goededoelenactie van radiostation 3FM. Eva Mudde is één van hen. “Twee jaar geleden was de actie in Leiden en toen zijn we daar lopend naartoe gegaan. Dat leek ons voor Leeuwarden iets te ver, dus dachten we: we pakken de fiets.”

En dat betekent dat er ruim tweehonderd kilometer naar Friesland wordt gepedaleerd. Er is voor gekozen om de Afsluitdijk links te laten liggen en de route door de Noordoostpolder te kiezen. Doel is zoveel mogelijk geld te brengen. Het streefbedrag is 1200 euro en de scouts zijn al over de helft. Geld werd onder meer bijeen gebracht door een spijkerpoepactie op de markt in Gouda en door bedrijven en familie te charteren een sponsorbedrag te schenken. Via de website van Scouting Moordrecht kunnen mensen geld doneren.

De dappere scouts die op de fiets stappen zijn Sarah Deany, Dihanne Dijkman, Diede van Malssen, Eva en Jelmer Mudde en Stefan Veenstra.
De 3FM-actie staat dit jaar in het teken van het bestrijden van kindersterfte door diarree in Derde Wereldlanden. Drie DJ’s sluiten zich op in een Glazen Huis, elk jaar een grote happening. Als het goed is treffen zij zondagavond zes Moordrechtse scouts met een dikke cheque.