Je bekijkt nu De Terp heeft minder last van graffiti

De Terp heeft minder last van graffiti

Nog een berichtje over de graffiti-perikelen van de gemeente Capelle. Dit keer specifiek gericht op winkelcentrum De Terp.

Veel minder graffiti bij De Terp
CAPELLE AAN DEN IJSSEL – De overlast van graffiti in en om winkelcentrum De Terp is de afgelopen periode drastisch gedaald. Voorheen waren er zo’n tachtig meldingen per week. Momenteel zijn dat er maar een paar.

Dat meldt de gemeente Capelle. Volgens de gemeente is er minder overlast van graffiti bij De Terp door de inzet van een aantal actieve en betrokken inwoners. Zij lopen regelmatig rondes door het winkelcentrum en de parkeergarage. Wanneer zij graffiti ontdekken, wordt dit snel gemeld en schoongemaakt.

De afgelopen zes jaar is in heel Capelle het aantal meldingen van graffiti verminderd. Waar in 2008 nog 1800 meldingen werden gemaakt, zijn dit in 2013 nog 275 meldingen. De kosten om de graffiti te verwijderen, zijn in dezelfde periode met ruim een ton gedaald. Van 124.000 euro in 2008 tot 20.000 euro in dit jaar. Vorig jaar was het bedrag nog lager, 16.000 euro, maar dat ligt volgens de gemeente aan het feit dat dit jaar een aantal tunnels extra is aangepakt.

Capelle onderzoekt momenteel of eigenaren van schakelkastjes, zoals Ziggo, Eneco en KPN, gedwongen kunnen worden de kastjes schoon te laten maken. Capelle wil het desnoods zelf doen, op kosten van deze bedrijven.

In de wijk ‘s-Gravenland hebben inwoners potten verf gekregen om kastjes te schilderen. Dit is mogelijk in alle wijken, maar inwoners hebben niet massaal potten verf – groen of grijs – gehaald op de gemeentewerf.