Je bekijkt nu Hoe interview je een 108-jarige met een slecht gehoor…? 10 augustus 2013
Mevrouw Van der Wilk op 108-ste verjaardag. (foto: Bernie Putters)

Hoe interview je een 108-jarige met een slecht gehoor…? 10 augustus 2013

De zomer in Zevenhuizen kent elk jaar één vast onderdeel: de verjaardag van mevrouw Van der Wilk. Wat is daar nu bijzonder aan, zult u denken. Nou, mevrouw Van der Wilk is op leeftijd. Op behoorlijk hoge leeftijd. Dit jaar, 2013, vierde zij haar 108-jarige verjaardag! Ik ging er op af. Dit keer eens niet voor de krant, maar voor de radio.

Helaas had mevrouw Van der Wilk deze keer niet erg veel zin om te praten. Het is ook lastig voor haar, aangezien haar gehoor steeds verder achteruit gaat. Het maakt mij niet uit: twee van haar dochters konden net zo goed het woord doen. Ik vind het altijd mooi om naar haar verjaardag te gaan. Het herinnert je eraan hoe jong je nog bent… Nee, zonder gekheid: ik vind het super dat mevrouw Van der Wilk lekker eigenwijs is en al die polonaise op haar verjaardag gewoon nuchter ondergaat. Dat neemt niet weg dat ik op een rustig tijdstip echt nog wel een keer echt met haar over haar leven wil praten. In de rust van haar kamer, in haar vertrouwde omgeving. Hopelijk vertelt ze dan alles over het zinken van de Titanic, het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog en de opkomst van de techniek. En haar dagelijks leven, uiteraard.

Genoeg te vragen. Hieronder 10 minuten lang gebabbel van uw verslaggever terplaatse…