reportage carillonconcert Moordrecht – 13 juli 2013

Wat begon als een probeerseltje, als een oefening om het radio-opname-apparaatje beter te leren kennen, als een proefje radiomaken, eindigde deze zaterdag dankzij de immer multitaskende Iwan Verrips, een technisch wonder van de radio, toch nog in de ether.

Ik maakte op vrijdagavond meerdere opnames, waarvan wellicht binnenkort nog eens wat te horen is, maar we zonden deze uit, omdat het op de goede lengte was en een redelijke kop en staart had. In dit geluidsfragment is ook te horen hoe presentator – ja, dat is hij ook – Iwan Verrips en ik naar het item toe praten en achteraf een kort praatje. Het meest fantastische was: in de repo is het nummer California Dreamin’ van The Mamma’s and the Pappa’s te horen, in a capella. Tijdens het luisteren van het item zei ik tegen Iwan: wat als we na deze repo direct het origineel erin knallen? Let wel: de tijd drong, we waren live. Iwan zocht het nummer in een paar seconden op, zette het scherp en technicus Dennis Kool drukte precies op tijd op de startknop. Beng! Dat is het mooie van radio!

Hieronder het fragment: