Boekhandel Moordrecht werd overvallen en daarna sprak ik met eigenaresse – 10 augustus

Boekhandel Moordrecht werd dinsdag 6 augustus overvallen door een man die onder bedreiging van een mes geld wilde hebben.

In de dagen erna bezocht ik Monica Hilgersom, de eigenaresse. Ze had nauwelijks een oog dicht gedaan in de dagen na de overval. In de zaterdagse uitzending van Omroep Zuidplas twijfelde ik of we haar in de uitzending moesten laten. Ik belde haar vooraf op en liet haar de keuze. Ik sprak met haar af niet al te uitgebreid op de overval zelf in te gaan, maar vooral even te praten over de reacties van de klanten. Monica heeft het verhaal in de dagen na de overval tientallen keren moeten vertellen. Als iemand die zelf ook een keer is overvallen besloot ik dat dit de juiste manier was voor een klein beetje radio-aandacht voor het verschrikkelijke incident. Want impact heeft het. Boekhandel Moordrecht is een knus, klein winkeltje met nog echt dat dorpse karakter. Een heerlijk winkeltje. Toen het 50 jaar bestond, schreef ik er dit verhaal over.

Hieronder is het gesprek te horen dat we op de radio hadden over de reacties op de overval: