Je bekijkt nu interview met Ferry van Wijnen over raadhuis Zevenhuizen – 20 juli 2013
Ferry van Wijnen in 2009 - toen nog Trots op Nederland/Zuidplas.

interview met Ferry van Wijnen over raadhuis Zevenhuizen – 20 juli 2013

In één uitzending van Zuidplas in het Weekend, het actualiteitenprogramma op de zaterdagochtend op Omroep Zuidplas, kwamen maar liefst drie items voor over het gestrande plan voor het centrum in Zevenhuizen.

In de zomerprogrammering is er gelukkig ruimte om veel aan bepaalde onderwerpen te doen. Daarom had ik vorige week zowel een interview met de projectontwikkelaar als een sfeerreportage op de markt in Zevenhuizen. Tenslotte wilde ik een politieke mening. Aangezien de verantwoordelijk wethouder Rinus Bosman blijkbaar niets wilde zeggen in de uitzending, besloot ik voor VVD’er Ferry van Wijnen te kiezen. De reden daarvan is dat ik wist dat hij – toen hij nog raadslid was van Trots op Nederland Zuidplas – een uitgesproken mening had over het raadhuis. Kort gezegd vond hij destijds dat Zuidplas geen extra kantoorruimte voor ambtenaren moest huren in Nieuwerkerk, maar gewoon het raadhuis in Zevenhuizen moest blijven gebruiken. Dat feest ging niet door. Maar het nieuwe feest – huizen en winkels – nu dus ook niet. Bovendien was Van Wijnen actueel, omdat hij namens zijn partij direct raadsvragen over het onderwerp heeft gesteld.

Zijn verhaal in de uitzending is hier terug te beluisteren.