Je bekijkt nu Het heeft een dak, muren en daalt in waarde…
Klik om uw wijk op te zoeken!

Het heeft een dak, muren en daalt in waarde…

In de Volkskrant stond vandaag een mooie, grote bijdrage over de huizenmarkt. Interessante materie. Als ervaringsdeskundige (dat zijn er in Nederland overigens heel veel) en geïnteresseerde in de huizenmarkt, schrijf ik er lokaal ook wel eens over.

De Volkskrant heeft op de website een ‘machine‘ gemaakt, waarmee je op basis van je postcode kan achterhalen hoeveel de huizenprijzen de afgelopen vijf jaar zijn gedaald. Bijvoorbeeld in je eigen wijk, of juist in een wijk waar je een huisje op het oog hebt. Altijd handig in de onderhandelingen.

De tendens van het verhaal is dat er op de huizenmarkt een ‘nieuwe realiteit’ is. Overigens een nieuwe realiteit waar makelaars al twee, drie jaar over spreken. Maar mensen zijn huiverig om hun huis voor minder dan de gehoopte waarde op de markt te gooien. Soms omdat ze niet willen, maar vaak ook omdat ze niet kunnen. Vanwege de financiële molensteen om de nek. ‘Restschuld‘ staat er groot in die steen gebikt…

Een aantal maanden geleden schreef ik voor Het Kanaal een artikel met makelaarskantoor Van Leeuwen uit Nieuwerkerk. Ewoud Krens, die deze toko runt, praatte me uitgebreid bij over zijn visie.