Je bekijkt nu Twee appartementenflats van vier verdiepingen in Vijf Akkers Noord

Twee appartementenflats van vier verdiepingen in Vijf Akkers Noord

Op de één of andere manier heb ik altijd graag verhalen geschreven over ruimtelijke ordening en planologie. Sterker: als ik in de jaren ’90 niet aan de studie Journalistiek had kunnen beginnen, had ik terecht gekomen bij mijn tweede keuze: sociale geografie in Utrecht.

Nog altijd is dat een vakgebied dat me erg interesseert. Het invullen van de leefomgeving van mensen is interessant. Voor de krant mooi om te volgen, omdat bewoners van nature kritisch staan tegenover ‘veranderingen’ in hun vertrouwde leefomgeving. Zo wordt in Moordrecht al jaren over nieuwbouwwijk Vijf Akkers Noord gesproken. In de loop der jaren worden steeds kleine stapjes gezet. Verhaal hieronder bevat nieuws over een grote stap: de daadwerkelijke invulling van de wijk, die werd gepresenteerd aan belangstellenden (met name omwonenden). Op deze avond werd openbaar waar daadwerkelijk ‘de huisjes’ zouden moeten komen. En daar werden behoorlijk wat kantekeningen bij gezet.