Je bekijkt nu Moordrechtse begint ruilboekenservice in winkels en bedrijven

Moordrechtse begint ruilboekenservice in winkels en bedrijven

Ingrid de Swart uit Moordrecht heeft het idee opgevat om een ruilboekenservice op te zetten. Een leuk nieuwtje voor de krant.

Moordrechtse begint ruilboekenservice in winkels en bedrijven
MOORDRECHT – De Moordrechtse Ingrid de Swart wil aan het eind van deze maand een zogeheten ruilboekenservice starten in Moordrechtse winkels en bedrijven. Daarbij kunnen bezoekers met gesloten beurs boeken aanbieden en meenemen, waarbij de winkels als ruilpunten dienen.

Ingrid heeft het idee het ‘Moorddadige Ruilboeken Plan’ genoemd. Het idee erachter is dat veel mensen boeken kopen en lezen, maar dat deze daarna in een doos op zolder, bij de kringloopwinkel of bij het oud papier belanden. “De bedoeling is om het plan te starten door bij een aantal ondernemingen drie boeken neer te leggen,” zegt zij. “Mensen mogen zo’n boek meenemen als ze zelf ook weer een boek achterlaten. En dan niet hetzelfde boek weer terugbrengen. Het is niet zo dat de winkels en bedrijven een openbare ruilplaats zijn, het is bedoeld als service aan bezoekers van de deelnemende bedrijven.”

De eerste drie winkels of bedrijven die meewerken aan het idee van Ingrid, zijn het nieuwe restaurant Ons Dorp, de slijterij DH17 en kapsalon Angelique. “Het ruilboekenplan is vooral bedoeld voor personen die met gesloten beurs graag boeken willen lezen. Dat kan om verschillende redenen zijn.”

De Swart is heeft het idee bedacht om twee redenen: “Het leuke is dat ermee het lezen wordt gestimuleerd en dat mensen kennis maken met de plaatselijke winkels en ondernemers.”
Ingrid is, om de service op te starten, nog op zoek naar enkele nette en schone boeken. Wie deze wil aanbieden, kan een mail sturen naar contact@ruilboekenplan.nl.