Je bekijkt nu Wethouder Hazelebach plaatst een straatnaambordje!

Wethouder Hazelebach plaatst een straatnaambordje!

Ik vraag mij af hoeveel lezers de ironie op hebben gepikt van de krantenkop die ik bij dit artikel in de krant maakte.

Op de redactie van Het Kanaal hebben we veel lol. Zeker als we weer een uitnodiging krijgen van de gemeente voor een momentje waarbij een wethouder iets opent, iets onthuld of iets uitdeelt. Het is fascinerend om te weten hoe vaak een wethouder op moet draven voor een persmomentje. Dit stukje is er een voorbeeld van. In Moordrecht is een aantal woningen aan de Stevensstraat gesloopt en er zijn nieuwe huizen voor in de plaats gekomen. Tegelijkertijd is de straat opnieuw aangelegd. En wat gebeurt er? Een wethouder gaat er een straatnaambordje ophangen! Er was bedacht: als hij maar geen lintje gaat doorknippen. Pfff. Maar ach, in de krant heb je soms foto’s nodig en in de nieuwsluwe zomer hobbel je dan toch plichtsgetrouw achter de wethouder aan. Ach, je bent er even uit. Ach, je hebt even een frisse neus… En als je de humor ervan inziet, is het nog wel te doen ook.
In ieder geval dacht ik in dit geval bij het maken van de kop: ik ga er gewoon een moddervette kop van maken die zegt wat er gebeurde: er was een wethouder, en die hing een straatnaambordje op! De cynicus zal zeggen: die man wordt van onze belastingcenten betaald, heeft ‘ie niets beters te doen? Het antwoord daarop ga ik hier niet geven…
O ja: het nieuwbouwproject was aanbesteed door Woningbouwvereniging Moordrecht. Van deze WBVM was niemand aanwezig bij de ‘grande opening’. Ik had het nagevraagd bij manager Jo Krul: hij was niet uitgenodigd door de gemeente…