Ruilboekenservice groeit gestaag

In december 2010 is Ingrid de Swart een ruilboekenservice gestart in Moordrecht.

Ruilboekenservice groeit gestaag
MOORDRECHT – Ingrid de Swart uit Moordrecht is in december in Moordrecht begonnen met een zogeheten ruilboekenservice. Inmiddels heeft zij in Moordrecht al tien ruiladressen en in Nieuwerkerk al drie. Verder is zij begonnen met het verkopen van tweedehandsboeken, waarvan de opbrengst is bestemd voor het goede doel.

De Swart begon haar ruilboekenservice met het idee om in winkels en bedrijven een aantal boeken neer te leggen. Bezoekers kunnen zo’n boek meenemen, als ze zelf juist weer een boek achterlaten. Daarmee wil Ingrid het lezen stimuleren. In december begon ze met drie ruilpunten en dat is nu uitgebreid.
Het goede doel waarvoor de verkoop van tweedehandsboeken is begonnen, is het dierenwelzijn. Momenteel is De Swart druk bezig de 385 tweedehands boeken die ze heeft op haar website te zetten. Die site is www.ruilboekenplan.nl.