Je bekijkt nu Hoe gaat de gemeente Zuidplas bezuinigen?

Hoe gaat de gemeente Zuidplas bezuinigen?

Voor de lokaal-regionale krant Het Kanaal heb ik politiek Moordrecht sinds 2001 en politiek Nieuwerkerk sinds pak-em-beet 2004 heel nauwgezet gevolgd. Als krant zaten we de politici en de bestuurders bovenop de huid. Vinger aan de pols, lekker controleren en vooral: de politieke gang van zaken en de feitelijke beslissingen duidelijk overbrengen aan de lezer. Orde brengen en duiden.

Sinds een – in mijn ogen belachelijke – beslissing van de stuurgroep fusie in 2009, in opmaat naar de gemeentelijke herindeling van Nieuwerkerk, Moordrecht en Zevenhuizen-Moerkapelle in 2010, heeft de krant minder mogelijkheden om het politieke spel te ‘monitoren’ zoals wij dat voorheen deden. Helaas, helaas, helaas. Helaas voor ons en volgens mij ook helaas voor de inwoners van Zuidplas. Afijn, onderstaand paginagroot artikel is een voorbeeld van hoe wij duidelijk gestructureerd saaie ambtelijke stukken aan de lezer presenteerden. Dat doet Het Kanaal nog steeds, maar veel minder frequent. O ja: de foto van de portemonnee heb ik zelf ‘in scene gezet’.