Je bekijkt nu Beter Moordrecht op de bres tegen centrumplan

Beter Moordrecht op de bres tegen centrumplan

Bij de start van de lokale partij Beter Moordrecht. Jan Spelt vertelt. Hij staat op de foto in wat in Moordrecht ‘het witte dorp’ wordt genoemd: de huizen tussen de Ooievaardreef en het bedrijventerrein. Dat kleine, rode, oude Volkswagentje Polo op de achtergrond is trouwens mijn eerste autootje. Maar dat is een detail dat alleen voor mij interessant is. Waarschijnlijk is de tekst op deze foto van een krantenpagina niet echt prettig te lezen.

 

Helaas is de digitale tekst van het verhaal niet bewaard of zodanig bewaard dat het niet meer te vinden is. De krantenpagina is uit de Moordrechtse Koerier van 5 december 2001. Op papier nog beschikbaar. Onder de foto staat de tekst zoals deze in dezelfde week in ‘grote broer’ Het Kanaal stond. Is er toch iets bewaard.

‘Beter Moordrecht’: een nieuwe lokale partij
MOORDRECHT/STREEK – In de gemeente Moordrecht zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen een nieuwe lokale partij meedoen. De partij, die ‘Beter Moordrecht’ heet, is een initiatief van Jan Spelt.

Spelt was vier jaar geleden ook betrokken bij de oprichting van de lokale partij Moordrechts Belang (MB). Spelt kwam ook in de gemeenteraad voor die partij, maar stapte uit Moordrechts Belang toen de wethouder van die partij, Nico Ribbens, een Centrumplan verdedigde waar Moordrechts Belang tegen was geweest. Spelt ging verder als onafhankelijk raadslid en wil nu dus onder de naam ‘Beter Moordrecht’ terug de raad in.
De partij Moordrechts Belang heeft overigens recent bekend gemaakt niet meer te willen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De part