Je bekijkt nu Zou het mogen? Een lokale ‘De Speld’?

Zou het mogen? Een lokale ‘De Speld’?

Ik ben een groot fan van De Speld. Een groep mensen die geweldige ironische quasi-realistische en soms absurdistische nieuwsberichten bedenkt. Vaak briljant, veelal spitsvondig en altijd goed voor minstens een glimlach. Satire in optima forma!


Ik weet niet wat er eerder was: De Speld op de achterpagina van De Volkskrant of de internetversie ervan. Wellicht gewoon samen opgegaan. Maakt ook niet uit. Het gaat om de inhoud en die is goed. Uiteraard volg ik De Speld twitteraccount en eigenlijk wil ik elk bericht retweeten. Maar daar begin ik niet aan, want dan kan ik gewoon alles retweeten. Mensen moeten het gewoon direct volgen en dagelijks genieten.

Sinds enige – wat zal ik zeggen: jaren, maanden? – mijmer ik over een lokale versie van De Speld. In mijn geval ‘De Zuidplasspeld’. Ik heb nog geen site gemaakt, nog geen twitternaam vastgelegd, niks van dat al. Wel heb ik contact gezocht met De Speld. Dat vind ik wel zo netjes. Ik stuurde hen onderstaande mail. Zal ik antwoord krijgen? Ik hou u op de hoogte!

idee voor lokale speld

UPDATE:

En jawel: antwoord uit het De Speld Headquarters! Van Jochem van den Berg zelf, nog wel. De essentie? Het mag, maar ‘niet onder de naam of de vlag van De Speld’. Dus…

Schermafbeelding 2014-02-06 om 19.56.50