Je bekijkt nu ‘Gemeente welkom om hek te plaatsen’

‘Gemeente welkom om hek te plaatsen’

Een follow-up van een eerder verhaal.

‘Gemeente welkom om hek te plaatsen’
GOUDERAK – De gemeente Ouderkerk is welkom om met veefokker Arjan Pons te komen praten over het plaatsen van een robuust hek langs het Middelblok. Dat zegt Pons in reactie op opmerkingen over de veiligheid bij de T-kruising bij de Gouderaksebrug.

Met een hek zou de veiligheid van verkeer dat van de Gouderaksebrug rijdt kunnen verbeteren. Momenteel staat langs de dijk slechts een hekje van schapengaas. Veel te gevaarlijk, zo stelde de commissie VROM vorige week. De gehele situatie van de T-splitsing bij de Gouderaksebrug moet worden veranderd. De bocht is nu te scherp en te gevaarlijk.

Veefokker Arjan Pons was verrast te lezen dat er een nieuw hek moet komen. Hij stelt dat hij nooit is benaderd over een hek. “Ik weet er niets van, ik hoor het voor het eerst. Als het aan mij ligt, komt de gemeente morgen nog langs om te praten. Ik ben gaarne bereid mee te werken aan het plaatsen van een hek.” De grond waar een hek moet komen, is eigendom van Pons.

De commissie VROM sprak in het kader van de handhavingsnota ook over de afrit die Pons jaren terug heeft laten aanleggen zonder vergunning. Volgens de commissie moet daar op gehandhaafd worden. Arjan Pons zegt dat hij in september een vergunningaanvraag voor het vergroten van het bouwblok van zijn terrein heeft aangevraagd en hij de afrit daarbij gelijk ‘wil meenemen’. Pons wil op zijn terrein een extra stal bouwen.