Je bekijkt nu camera-fotoklussen

camera-fotoklussen

CAMERA-FOTOKLUSSEN

Een goede foto maak je niet door simpelweg je camera ergens op te richten en – klik – de ontspanner in te drukken. Een goede foto maak je door eerst na te denken wat je met een beeld duidelijk wil maken. Wat je met dat beeld wilt vertellen. Deze wijsheid heb ik niet van mezelf, maar heb ik gehoord uit de mond van één van mijn favoriete fotografen, Guus Dubbelman. In mijn studententijd volgde ik een Masterclass en was gefascineerd door zijn verhaal, zijn ervaring en zijn tips. Zijn woorden bevestigden wat ik zelf ook vind. Natuurlijk, ik schiet ook wel eens plaatjes, heel af en toe. Maar echt blij word ik ervan om pareltjes te maken. Ik probeer altijd iets extra’s te geven aan een foto. Soms heb je daarvoor een overview nodig, soms juist de focus op een detail. Soms een menselijke emotie, soms het koele lijnenspel van een gebouw.