Je bekijkt nu Huizenprijzen Zuidplas meer dan kwart omlaag sinds 2008

Huizenprijzen Zuidplas meer dan kwart omlaag sinds 2008

De Volkskrant heeft vorige week de resultaten van een aardig onderzoek gepubliceerd. Een onderzoek naar de prijsontwikkeling van huizenprijzen in Nederland. Het is geen nieuws dat die prijs de afgelopen jaren omlaag is gegaan. Maar uit het onderzoek kwamen wel harde percentages. Leuk was ook dat de Volkskrant op de website een machientje had geplaatst, waar iedereen postcodes in kon vullen om te kijken hoe de huizenprijs in een bepaalde wijk zich ontwikkelde. Dat vond ik een mooie aanleiding om de prijzen uit het verspreidingsgebied van Het Kanaal eens onder de loep te nemen. Onderstaand artikel was het resultaat.

Bij zo’n verhaal wilden we ook een foto plaatsen. Allerlei mogelijkheden bedacht. Uiteindelijk bedacht ik een variatie op iets dat ik jaren geleden ook al eens in Moordrecht deed, toen er een moment was dat het hele dorp bezaaid was met borden vanwege de talrijke omleidingen. Die pagina plaats ik hier nog wel eens, na een duik in het archief. Maar waar het om gaat is een collage van foto’s, die een algemeen beeld weergeeft. Collega Frank Snoei en ik maakten een rondje door het gebied, ‘op bordenjacht’!

Overigens is het onderzoek in lijn met wat lokaal uiteraard ook al wat langer gaande is, en waarover ik een paar maanden geleden ook al eens schreef. Toen tekende ik het op uit de mond van één van de makelaars uit Nieuwerkerk. Dat verhaal is hier te lezen.