Je bekijkt nu Hans Spekman met ‘Voettocht van Jan’ door zijn geboortedorp

Hans Spekman met ‘Voettocht van Jan’ door zijn geboortedorp

Laat ik eerlijk zijn: zonder het fenomeen ’twitter’ had ik onderstaand verhaal nooit geschreven. Dan had ik het onderwerp waarschijnlijk nooit ontdekt. Via twitter ontdekte ik dat ene Jan Schuurman Hess een voettocht door Nederland aan het maken was.

Op een goede dag zag ik dat Schuurman Hess door Zevenhuizen zou lopen. Contact gezocht, contact gevonden en voìla: een verhaal. Vooraf heb ik zijn website De Voettocht van Jan eens goed gelezen en eigenlijk was ik direct een beetje jaloers op de klus die de wandelaar voor zichzelf had geregeld. Lekker door Nederland wandelen en ondertussen luisteren naar de vaak prachtige verhalen van inwoners, voorbijgangers en andere kenners. Ik maak dat als journalist ook dagelijks mee. Veel mensen hebben mooie verhalen te vertellen, je moet ze alleen zien te ontdekken. Die verhalen ontdekken op straat, dat is toch het mooiste wat er is.
UPDATE: op 27 december plaatste Jan Schuurman Hess dit verslag over zijn Zevenhuizense wandeling op zijn website.