Je bekijkt nu Het Kanaal

Het Kanaal

Weekblad Het Kanaal, met nieuws en achtergronden uit Zuidplas, Rotterdam-Nesselande en Gouderak verschijnt wekelijks op de deurmat van zo’n 25.000 huishoudens. Elke week verschijnt de complete krant online op de website van Het Kanaal. Daar staat ook het recente archief van kranten online. Wie echter kranten van vóór pak-em-beet 2011 wil lezen, kan dat alleen doen in de bibliotheek in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ja, dan moet je achter je computer vandaan en er fysiek naartoe wandelen… Er is koffie verkrijgbaar!
In de bieb staan de gebundelde jaarboeken met de prachtige papieren exemplaren van de krant. Een genot om te lezen. Knisperend papier. Veelal zwart-wit. Oldschool. Een feest om de lokale tijdgeest bij de staart te pakken. Een opeenvolging van ‘o ja’-momenten. Heerlijk. De allereerste krant verscheen op 11 september 1979 in Nieuwerkerk.

Een selectie van artikelen uit de krant is ook op de website te lezen waar u nu naar kijkt. Maar dan gaat het alleen om een selectie van artikelen die door Bernie Putters zijn geschreven. Hieronder staan linkjes naar de complete krant online, per week.

Het Kanaal week 2, 2013

Het Kanaal week 52, 2012

Het Kanaal week 51, 2012

Het Kanaal week 50, 2012

Het Kanaal week 49, 2012

Het Kanaal week 48, 2012

– edit februari 2013 – De bovenstaande linkjes werken niet meer. Na het stoppen van Het Kanaal in de oude vorm zijn alle krantenedities offline gehaald.