Je bekijkt nu Brandweer fleurt laatste oud en nieuw Moerdregt op

Brandweer fleurt laatste oud en nieuw Moerdregt op

Mooi bericht van de Moordrechtse brandweer. Mijn langere bericht was helaas weer enigszins ingekort. Maar ja…

 

MOORDRECHT – De Moordrechtse brandweer gaat zaterdag oliebollen bakken voor de nog overgebleven bewoners van zorgcentrum Moerdregt. “We willen ze een hart onder de riem steken voor de laatste oud & nieuw die ze in ons dorp vieren,” zegt brandweerman Roland Seip.

Het is voor het eerst dat de brandweer oliebollen bakt, als een vorm van teambuilding en eindejaarsbijeenkomst. Korpsleden en oud-korpsleden komen bijeen om genoeg bollen te bakken. Als snel kwam het idee om er iets extra’s te doen. Vrijwilliger Roland Seip: “Wat mij het afgelopen jaar heeft geraakt, is dat het bejaardenhuis dicht moet. Natuurlijk zijn er bezuinigingen, maar ik heb er moeite mee dat je je ouderen uit het dorp gaat verkassen. Bijna niemand kan er wat tegen doen. Wij willen ook geen statement maken, daar is de brandweer niet voor. We willen de bewoners een hart onder de riem steken bij de laatste oud en nieuw die ze in ons dorp vieren.”
“Als brandweer kwamen we veel in Moerdregt, we hebben er veel meegemaakt. Er was wel eens een keukenbrandje, een pannetje dat aanbrandde op het vuur of een probleem met een zuurstofapparaat. En soms loos alarm. Als gebaar willen we de bewoners smakelijke bollen aanbieden.”