Je bekijkt nu 100 procent leuk: de Frits Wester-grap die viral ging
Een legendarisch stukje steen...

100 procent leuk: de Frits Wester-grap die viral ging

Af en toe gebeurt er iets onverwachts grappigs op twitter. Je ziet het niet aankomen, je verwacht het niet, maar het gebeurt. Zondag 8 december 2013 zal de geschiedenisboeken (okee, de geschiedeniswiki’s…) in gaan als De Avond Van De Frits Wester Grap Op Twitter.

De beste man had een tweet geplaatst en op de één of andere manier gingen vele twitteraars ermee aan de haal. Onverklaarbaar. Leuk. En dan leuk op een knipoog-manier. Dus niet ten koste van anderen. Uiteraard vatte Wester het sportief op.

Een grap moet je niet uitleggen. Maar als je de tweet van Wester leest en je leest vervolgens enkele gemodificeerde RT’s, dan kom je niet meer bij. Sorry, ik deed ook mee:

Frits Wester grap

Je kunt ook op Twitter zoeken op ‘RT @fritswester’. Ofwel op dit linkje klikken.

Best lachen. De grote vraag blijft natuurlijk: hoeveel notificaties kreeg Frits Wester uiteindelijk op zijn account?

UPDATE: ik noemde het fenomeen een viral, maar het blijkt een ‘meme’ te zijn. Ofwel een internet-meme. Ik kende de term niet, maar het lijkt een neologisme te zijn waarin een parodie en een imitatie kunstig door elkander worden gehusseld en op internet van de één op de ander gaan. De Frits Wester-meme staat overigens nog niet op de Wiki-pagina van de meme. Daarop staat wel één van de eerste bekende internetmemes die veel nerds zullen kennen: de ‘Bert is evil’ meme.