Je bekijkt nu “It’s a small step for man, but a giant leap for photographers…”

“It’s a small step for man, but a giant leap for photographers…”

Het grote moment was deze maand daar. Ik heb de grote overstap gemaakt op fotografiegebied. De meeste fotografen weten dan waar ik het over heb. Inderdaad, de overstap van Canon op Nikon. Dat klinkt een beetje suf, maar voor fotografen staat dat gelijk aan de overstap van Ajax op Feyenoord, van BMW op Mercedes, van VVD op SP of van Sieneke op Pearl Jam…

Canon en ik, we gaan ‘way back‘. Tot ‘de breuk’ was dan ook niet van de één op andere dag besloten. Daar ging wel wat twijfel aan vooraf. Waar zal ik toch eens beginnen? Ach natuurlijk, bij het begin.

Dit is nu wel een heel lang en saai verhaal geworden, maar blijkbaar wilde ik iets kwijt over De Overstap. Rest mij nog te melden wat ik nu eigenlijk heb gedaan. Nou, ik ben in het gelukkige bezit van een geweldige Nikon D7000 met een Nikon 24-120 objectief. Een VR-objectief met echt glas in de lens. Dat klinkt raar, maar tegenwoordig wordt ook voor de lenzen kunststof gebruikt. De tweede verkoopadviseur bij Kamera Express in Capelle tipte mij om – binnen mijn budget – te kiezen voor een occasion objectief boven een nieuw objectief dat in een zogeheten kit-aanbieding zat. Voor dat advies ben ik hem dankbaar. Ik vroeg hem op de man af: wat is een betere keus: een nieuwe, maar kwalitatief mindere lens, of een tweedehands superlens? En hij zij oprecht dat hij voor de occasion zou kiezen. Verkopers die dat doen, geloof ik.

Over Kamera Express kan ik nog veel meer vertellen, maar dat voert nu te ver. Wellicht later. Punt is dat ik uiteindelijk heel tevreden ben met de aanschaf die ik deed. Sterker: ik vraag me af waarom ik niet eerder ben overgestapt. O ja: ik heb nu wel een paar Canon-lenzen in de aanbieding. Ik ga ze niet cadeau geven, maar ik hoef ook niet de hoofdprijs.