Je bekijkt nu On the air!

On the air!

Halverwege 2013 ben ik voorzichtig begonnen met het maken van radio bij Omroep Zuidplas. Dat – radio maken – had ik al veel en veel eerder willen doen. Maar door mijn werk bij de krant van 2001 tot 2013 was ik al zoveel met het lokale en regionale nieuws bezig, dat radiomaken erbij ’too much’ zou zijn. Bovendien wilde ik mijn nieuws ook echt voor mijn krant houden. Zo werkt het ook nog eens een keer.

Dat neemt niet weg dat ik Omroep Zuidplas altijd een warm hart heb toegedragen. Sterker nog: ik ben altijd van mening geweest dat Het Kanaal en Omroep Zuidplas ergens rond 2007 al hadden moeten fuseren tot dé nieuwsorganisatie van Nieuwerkerk, Moordrecht en Zevenhuizen-Moerkapelle. Maar ja: tussen droom en daad zitten wetten in de weg, en praktische bezwaren (jaja, ik ken mijn klassiekers…). Ik denk dat beide organisaties elkaar enorm hadden kunnen versterken. Ook al waren er haken en ogen. Zoals: hoe laat je een bedrijf fuseren met een vrijwilligersorganisatie. Gelukkig zijn de contacten altijd goed geweest en gebleven.

Afijn: nu Het Kanaal niet meer bestaat ben ik vrijwillig aan de slag gegaan bij Omroep Zuidplas.

Op deze plek op mijn site verzamel ik de interviews, reportages en verslagen die ik voor Omroep Zuidplas maakte.