Je bekijkt nu Capelse scootmobielers enthousiast over rijles

Capelse scootmobielers enthousiast over rijles

Piet Molenaar uit Nieuwerkerk is een mooie vent. Ik leerde Piet in 2007 kennen op een moment dat hij in zak en as zat, omdat hij door ziekte niet meer kon lopen. De immer energieke Piet kon dat moeilijk verkroppen. Tot hij van zijn zwakte zijn kracht maakte.

Hij ging andere mensen, die ook in een scootmobiel zaten of terecht kwamen, rijles geven. Molenaar was vroeger namelijk rij-instructeur. Vol enthousiasme maakte Molenaar zelf foto’s van verkeerssituaties en zette dat in een powerpoint. Naast theorieles gaat hij ook met mensen op pad. Heeft iemand hulp nodig? Piet gaat gewoon een paar uur rijden met een lotgenoot en is dan met gemak een paar uur aan het woord. Hij legt alles geduldig uit.

Ik vind Piet een prachtige vent, waar ik meermaals verhalen over heb geschreven voor de krant. Hieronder een stuk over scootmobielles die hij gaf in Capelle. Op een parkeerplaats in het Hitlandbos werd een parcours uitgezet. De deelnemers vinden het prachtig en nuttig en Piet geniet zelf ook met volle teugen.

Wie contact wil met Piet, kan dat onder meer doen via de website van Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas.

scootmobielles Capelle 20-6-2012